Koop een Swarvoski kijker of telescoop en ontvang gratis een schoonmaakset t.w.v. €49,-

Ontvang bij een Swarovski verrekijker of telescoop een zeer uitgebreide schoonmaakset met diverse reinigingsproducten en een handig draagtasje. Deze speciale actie is alleen geldig tijdens de Verrekijkershow.

Scroll To Top

Cameraland Verrekijkershow Programma

Naast verrekijkers en telescopen vormt natuurfotografie een belangrijk thema. Fabrikanten en Cameraland-medewerkers laten zien welke amateur-opties er zijn voor het fotograferen van wild en vogels. Lezingen van natuur- en macrofotografen bieden veel inspiratie en de aanwezige natuurfotografen geven graag tips en aanwijzingen.

Hieronder staat het voorlopige programma voor deze dag. Bijna dagelijks vinden er aanvullingen of wijzigingen plaats, dus controleer het overzicht regelmatig!

Aanbiedingen en kortingen!

De inkopers van Cameraland hebben een spectaculair pakket aan aanbiedingen bij elkaar gebracht. Dus ben je in voor een nieuwe kijker of scope, dan is nú het moment. Je kunt ter plekke kopen en afrekenen. Wil je niet lopen slepen met de spullen, dan bezorgen we ze gratis thuis.

Verrekijkers en telescopen

Op Sluistuinen zijn volop objecten aanwezig waarop je kijkers en telescopen perfect kunt richten ze te beoordelen. Vergelijk op je gemak tussen de merken en de diverse prijsklassen. De vertegenwoordigers van de fabrikanten en de experts van Cameraland geven je graag aanvullende info.

Met een telescoop zie je meer - test ze zelf!

Tijdens het wandelen is een verrekijker ideaal, maar wil je vogels en andere dieren extra goed observeren, dan is een telescoop een geweldig bezit. We hebben telescopen in uiteenlopende klassen, zowel voor de recreatieve natuurliefhebber als voor de fanatieke vogelaar. Goed nieuws: ook in de lagere prijsklassen koop je tegenwoordig wat goeds. Kom kijken en vergelijken!

Swarovski
Swarovski

Het complete assortiment van Swarovski wordt gedemonstreerd. In de schijnwerpers staat de gloednieuwe Companion-serie: compact en licht, extreem scherp en helder, allround topkijkers voor natuur en vrije tijd. Daarnaast moet je beslist even door de binoculaire BTX module van het ATX/STX telescoopsysteem kijken. Doordat je met beide ogen kijkt word je niet moe en zie ongelooflijk veel details.

Leica
Leica

Leica deed ons versteld staan bij de introductie van de nieuwe Noctivid kijkers: hoe kan je iets dat al uitstekend is nog verder verbeteren? Extreem helder, extreem scherp, met super-royale oculairen die een nagenoeg vertekeningsvrij beeld leveren. Nieuw is dat deze absolute topkijkers ook in het groen worden geleverd. Je hebt de hoge Leica kwaliteit overigens al voor €1000,00, met de onverwoestbare Trinovid serie. Ook de pocket-kijkers van Leica kun je bewonderen: topklasse op zakformaat!

Bynolyt
Bynolyt

Het merk Bynolyt heeft een breed aanbod in diverse prijs/kwaliteitsgradaties. Gegarandeerd veel kijker voor je geld! We hebben een speciale aanbieding in de populaire Sparrow serie. De nieuwe Stork telescoop levert verrassend goede beelden en ligt in een toegankelijke prijsklasse.

Meopta
Meopta

Deze Tsjechische fabrikant produceert een breed pakket aan kijkers en telescopen van hoge kwaliteit. De Meopta kijkers manifesteren zich als heel robuust en bieden een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Bushnell
Bushnell

Mede door gezaghebbende tests is Bushnell flink op kaart gezet. De Legend kijkers vormen onze best verkopende verrrekijkerserie: compacte, fijn hanteerbare kijkers met de nieuwste optische technieken, hoge kwaliteit met een scherpe prijs. Wie iets in de middenklasse zoekt moet zeker de Legend Ultra HD serie in z'n keuze betrekken. Wil je wat minder uitgeven, dan zijn de NatureView en Trophy serie je aandacht waard. We hebben nu ook een paar mooie telescopen van Bushnell in de collectie.

Bushnell
Canon

Beeldstabilisatie is bij camera’s heel gewoon, bij kijkers is het heel bijzonder. Canon heeft een compleet pakket aan gestabiliseerde kijkers. Kijk erdoorheen en ervaar hoe fijn het is dat je naar een beeld kijkt dat volledig stil staat. We hebben een trilplaat opgesteld, dus test het even uit. Zelfs met een 15x vergroting heb je bij een gestabiliseerde kijker een rotsvast beeld.

In de stand is ook natuurfotograaf en Cameraland-collega Kevin Sundermann aanwezig. Hij houdt tevens een lezing over natuurfotografie in Nederland. Wie van plan is met natuurfotografie aan de slag te gaan moet zeker even komen luisteren wat Kevin te melden heeft. Goede tips, mooie foto’s, Kevin heeft inmiddels een grote schare volgers op Facebook.

Live demonstraties camera's en objectieven

Ben je op zoek naar een camera voor vogel- en natuurfotografie dan kun je je hart ophalen. We hebben ervoor gekozen om de stands laagdrempelig te houden, dus eenvoudige camera’s, in ieders budget. Het gaat uiteindelijk om plezier te hebben van een nieuwe hobby.

Olympus
Olympus

Olympus is erg populair bij natuurfotografen. Je neemt je complete foto-uitrusting mee in een kleine tas. Een 300 mm op een OM-D is gelijk aan 600 mm op een fullframe reflex. Dat scheelt heel veel in volume, gewicht... en geld! Wie denkt dat systeemcamera's niet zo snel zijn als een reflex moet maar eens met een E-M1 mark II komen spelen!

Olympus ambassadeurs

Olympus ambassadeur Alexander Koenders geeft een lezing over natuur- en vogelfotografie. De bijzondere geschiktheid van Olympus producten voor macro worden volop belicht tijdens de presentatie van Arend Spaans. Hij laat met name focus stacking zien, een bijzondere techniek die extra scherptediepte oplevert. Met Olympus camera’s is dit heel makkelijk te doen.


Nikon
Panasonic

Panasonic deel het Micro Four Thirds systeem met Olympus, waardoor je voor beide merken keuze hebt uit meer dan 120 objectieven. De nieuwe G9 camera is een indrukwekkend professioneel model dat het kan opnemen tegen topmodellen van de conventionele reflexfabrikanten. Met een Panasonic 100-400 mm erop beschik je over 800 mm tele op topklasse niveau.. Verder laat Panasonic ook zien dat de hybride camera of bridgecamera (heel veel zoom in een compact volume) kwalitatief volwassen is geworden.


Sony
Sony

Wie voor natuurfotografie hoge kwaliteit en snelheid zoekt maar geen zin heeft in grote, zware apparatuur, heeft aan de Sony RX10 IV een ideale camera.. Ook de andere RX10 camera’s zullen worden belicht, evenals de HX400 hybride, die vogelfotografie mogelijk maakt tegen een zeer relatief lage prijs.


Tamron
Tamron

Tot voor kort kwam je als natuurliefhebber tekort als je een universele zoom op je reflex wilde. Met de nieuwe 18-400 mm van Tamron komt het nu helemaal goed. De telestand vergroot sterk genoeg voor vogel- en wildfotografie. Daarbij is de kwaliteit verrassend goed. Ben je gespecialiseerd natuurfotograaf, dan zijn de 150-600 mm telezooms van Tamron een perfecte keuze.

Lezingen

Tijdens de Verrekijkershow zijn er diverse lezingen voor wie zich wil laten informeren en inspireren. De lezingen vinden allemaal plaats in de kas, waardoor deze ongeacht de weersomstandigheden door kunnen gaan. Iedere lezing duurt ongeveer 30 minuten en is gratis toegankelijk.

Digiscoping - Fotograferen door een verrekijker

Digiscoping

Een telescoop is geweldig om onderwerpen van veraf groot in beeld te krijgen, maar je kunt er helaas niet mee fotograferen...of toch wel? Digiscoping is een vorm van fotografie waarbij je een camera d.m.v. een adapter aansluit op een telescoop, waarmee je je telescoop in feite verandert in een lange telelens. Digiscoping kan alleen ook met de camera op je smartphone en een verrekijker, in welk geval we spreken van 'phonescoping'. Natuurfotograaf Peter Grobben kan je alles vertellen over digiscoping en phonescoping en de accessoires die je hiervoor nodig hebt.

Cash for your Kijker - apparatuur inruilen of verkopen

inruil

Heb jij nog een gebruikte verrekijker of telescoop die je graag zou willen verkopen of inruilen voor een ander model? Bezoek dan de inruilbalie en laat jouw apparatuur vrijblijvend taxeren door een van de aanwezige specialisten.

Bookshop

In onze shop vind je een collectie interessante boeken over natuurfotografie. Leerzaam voor jezelf, ook een goed kado-idee.

Scroll To Top